InstallatiePortal Diensten > Perfect afgestemd op de installatiebranche
Breedbeeld aan
Instalpedia - Econu
Instalpedia - Econu VE

Met het simulatieprogramma ‘Econu Vermogens Elektronica’ (Econu-VE) kunt u de energiebesparing bij pompen, ventilatoren en elektromotoren berekenen.

Met behulp van Econu-VE energieverbruik worden exploitatiekosten en terugverdientijden van verschillende systemen en toepassingen met of zonder frequentieregelaars en HR-motoren snel en eenvoudig bepaald. Daarnaast krijgt u snel inzicht in de effecten van subsidies en fiscale stimuleringsregelingen. Terugverdientijden tussen een halfjaar en 2 jaar zijn geen uitzondering: een motor in continubedrijf verbruikt maandelijks evenveel energie als zijn eigen kostprijs, dus daar valt snel voordeel te behalen.

Feitelijk voert u met Econu-VE een simulatie uit van de installatie of het proces. Daarvoor kunnen bijvoorbeeld de klimaat- en/of procesgevens worden ingevoerd. De resultaten worden gepresenteerd als vergelijking tussen twee alternatieve systemen of processen. Uitkomsten zijn onder andere energieverbruik, energiekosten, onderhoudskosten, afschrijvingen, rente, effecten op kW-max alsook de effecten van de fiscale stimuleringsregeling EIA.


Merkonafhankelijk advies
Door de rechtstreekse vergelijking tussen de bestaande situatie en de toekomstige, energiezuinige situatie maakt Econu-VE snel duidelijk wat voor u de energetische en de fi nanciële consequenties zijn van het al dan niet toepassen van equentieomvormers en HR-motoren. De database in Econu-VE bevat informatie over motoren, motorsturingen, pompen en ventilatoren, al dan niet van eigen aandrijving voorzien, van verschillende fabrikanten en leveranciers. Dat maakt het advies over een installatieaanpassing merkonafhankelijk. Kortom, met Econu-VE kunnen de bij VTA en EMO aangesloten bedrijven u snel adviseren over de meest lonende manier van energiebesparing!

De Vakgroepen Elektromechanisch Onderhoud (EMO) en Technische Automatisering (VTA) van UNETO-VNI hebben het simulatieprogramma ‘Econu Vermogens Elektronica’ (Econu-VE) ontwikkeld in samenwerking met Ingenieursbureau DWA uit Bodegraven.

Met behulp van Econu-VE energieverbruik worden exploitatiekosten en terugverdientijden van verschillende systemen en toepassingen met of zonder frequentieregelaars en HR-motoren snel en eenvoudig bepaald. Daarnaast krijgt u snel inzicht in de effecten van subsidies en fiscale stimuleringsregelingen. Terugverdientijden tussen een halfjaar en 2 jaar zijn geen uitzondering: een motor in continubedrijf verbruikt maandelijks venveel energie als zijn eigen kostprijs, dus daar valt snel voordeel te behalen.

De resultaten worden gepresenteerd als vergelijking tussen twee alternatieve systemen of processen. Uitkomsten zijn onder andere energieverbruik, energiekosten, onderhoudskosten, afschrijvingen, rente, effecten op kW-max alsook de effecten van de fiscale stimuleringsregeling EIA.

Klik hier om Econu VE te bestellen »
Contactgegevens
IP Software B.V.
Noorderhof 8
5804 BV Venray
T 0800 5804080
E support@ip-software.nl