InstallatiePortal Diensten > Perfect afgestemd op de installatiebranche
Breedbeeld aan
Calculatietijdnormen
Calculatietijdnormen
De calculatietijdnormen van UNETO-VNI zijn nu online, via de InstallatiePortal, te raadplegen! Niet meer opzoeken in de boeken, maar met één muisklik de gevraagde informatie in beeld. U heeft nog meer profijt van de calculatietijdnormen als u de calculatietijdnormen in Online Kantoor gebruikt. Na het eenmalig koppelen van een tijdnorm aan een artikel krijgt u bij uw calculaties niet alleen de prijs (via 2BA), maar óók de verwerkingstijd (vanuit de Calculatietijdnormen database).

Eigen calculatietijden? Geen probleem, u kunt de tijdnormen aanpassen door middel van een correctiefactor of vervangen door eigen tijden. U kunt zelfs uw eigen tijdnormen toevoegen op de juiste plek in de online handboeken. De calculatietijdnormen van UNETO-VNI vormen wel een uitstekende basis, omdat ze zijn gebaseerd op de in Nederland gangbare montagemethoden binnen de utiliteit en de in Nederland geldende voorschriften. Bovendien zijn de tijdnormen toegesneden op een viertal projectsituaties: bestaande bouw bewoond, bestaande bouw leeg, nieuwbouw eenmalig en nieuwbouw repeterend. Daarnaast worden ze regelmatig geactualiseerd, bijvoorbeeld wegens de introductie van nieuwe materialen of gereedschappen. De calculatietijdnormen hebben betrekking op het uitvoeren van elektrotechnische installatiewerkzaamheden in de utiliteitsbouw en van installatiewerkzaamheden op het gebied van Klimaat & Sanitair. Als er geen tijdnorm is voor een bepaalde handeling, dan kunt u die zelf aan uw systeem toevoegen.

Bekijk ook onze tutorials. Door het bekijken van een aantal van deze korte instructiefilms krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden van de calculatietijdnormen.

Leden UNETO-VNI Niet-leden van UNETO-VNI
Calculatietijdnormen voor Online Kantoor € 5,-
per maand
€ 15,-
per maand
Calculatietijdnormen zonder Online Kantoor Prijs in de webshop van UNETO-VNI


Klik hier voor het afsluiten van een abonnement zonder Online Kantoor.

Voor meer informatie over de calculatietijdnormen van UNETO-VNI kijkt u op www.uneto-vni.nl/calculatietijdnormen.

Cursussen
UNETO-VNI heeft speciale cursussen ontwikkeld voor het maken van betrouwbare en goed onderbouwde calculaties en het toepassen van de calculatietijdnormen.

Calculeren volgens de UNETO-VNI methode Klimaat en Sanitair (basis) Deze tweedaagse cursussen zijn bedoeld voor startende calculators met minder dan twee jaar werkervaring en medewerkers die met calculatienormen en -methoden vertrouwd willen raken.
Calculeren volgens de UNETO-VNI methode Elektrotechniek (basis)
Het toepassen van de calculatietijdnormen Klimaat en Sanitair Deze ééndaagse cursus is bedoeld voor calculators met ten minste één jaar werkervaring als calculator. In deze cursus staat het toepassen van de calculatietijdnormen Klimaat en Sanitair centraal.


Voor meer informatie kunt u terecht bij het UNETO-VNI:

Website www.uneto-vni.nl/opleidingen
Telefoon 079 3250 650
E-mail opleidingen@uneto-vni.nl
Ervaringen
Het Online Kantoor ziet er goed uit. We gebruiken nu een verouderd DOS-pakket en hebben gekozen voor het Online Kantoor omdat het eenvoudig werkt en alles biedt wat we nodig hebben tegen een gunstige prijs. We zijn nog bezig met het opdoen van ervaring met het pakket, maar ik heb bijvoorbeeld zelf al snel mijn offertes op maat kunnen maken, inclusief ons eigen logo.

Theo Verveer
Verveer Elektrotechniek B.V. te RidderkerkHet Online Kantoor bevalt prima. Wij gebruiken eigenlijk alles tot en met de werkbonnen. Met de sjablonen heb ik zelf de offertes, werkbonnen en facturen aangepast op ons briefpapier. Het pakket is echt simpel te gebruiken. Ik werk veel samen met een collega installatiebedrijf en zij gaan het nu ook gebruiken.

Gerard Polak
Technisch Bureau Polak te AlmereBinnen ons bedrijf gebruiken we al vele jaren een DOS applicatie. Dat werkt op zich prima, maar het wordt nu tijd om over te stappen naar een volgende generatie software. De voordelen van online werken spraken ons erg aan: altijd actuele software, geen gedoe met back-ups en bij een computercrash, diefstal of brand is het gewoon een kwestie van opnieuw inloggen met een andere computer; je gegevens staan immers online. We gebruiken nu al een tijdje het Online Kantoor naast onze oude pakket en kunnen zo goed vergelijken. Tot nu toe bevalt het Online Kantoor erg goed. We gebruiken de werkbonnen en koppelen ook met het online documentbeheer van Google. Ideaal: alle relevante documenten kunnen we netjes aan een klant of calculatie koppelen.

Twan Jochijms
Texis B.V. te Reuver
Contactgegevens
IP Software B.V.
Noorderhof 8
5804 BV Venray
T 0800 5804080
E support@ip-software.nl